Sociale media

Adresgegevens

Burgemeester Rijnderslaan 30
1185 MC Amstelveen
Nederland

In het kort

Oprichtingsjaar1997
Aantal werknemers1000+

Atos

Het Augmented Interactive Reality team (AIR) van ICT bedrijf Atos is volledig gericht op AR/VR App development. Van HoloLens applicaties voor het maken van prefab beton elementen tot Android applicaties die helpen met onderhoud aan machines. Wij gebruiken Augmented en Virtual Reality om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Wat is AIR?

Ons AIR-platform helpt bij het ontwikkelen van gepersonaliseerde Augmented Interactive Reality-oplossingen voor onze klanten. Dankzij het gebruik van schaalbare en herhaalbare modules. AIR maakt gebruik van een Google Cloud backend waar alle modules worden afgestemd om te werken met diverse hardware zoals de HoloLens, tablets en smartphones. Door de juiste informatie op het juiste moment weer te geven zorgen we ervoor dat het proces geoptimaliseerd wordt. Dit zorgt voor een grote tijdswinst, een hogere kwaliteit, en minder afval.

Selectie  van usecases

Het AIR platform heeft een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Dit is een selectie van de use cases die we voor onze klanten hebben gerealiseerd:

Bouw

Visualisatie van BIM (IFC) modellen inclusief alle bijbehorende gegevens en handige tools (bijv. liniaal per geselecteerd item). Zo nemen we problemen weg die ontstaan bij de vertaling van 3D modellen naar 2D tekeningen.  Daarnaast zorgt onze applicatie ervoor dat er volledig papierloos gewerkt kan worden.

Onderhoud

Door verbinding te maken met backend beheersystemen, kunnen we de benodigde middelen visualiseren die nodig zijn voor onderhoud en bediening van apparaten. Via ondersteuning op afstand kunnen senior ingenieurs efficiënt hulp bieden aan meerdere junioren, en de handleidingen zijn altijd up-to-date.

GIS / GEO Datavisualisatie

AR/VR visualisatie van geografische informatie door verbinding te maken met een GIS-systeem .
Deze oplossing bied een ‘digitale maquette’ waarin de gebruiker kan wisselen tussen verschillende scenario’s. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld een snelle & precieze locatie van ondergrondse kabels en buizen tonen, resulterend in het minimaliseren van reparatiekosten en stilstand tijd wanneer middelen zijn beschadigd.

In the spotlight

Holoplan

Atos AIR - holoplan is een oplossing om BIM (IFC) -modellen inclusief metadata te visualiseren en maakt interactie met deze modellen mogelijk door het gebruik van verschillende tools, zoals bijv. onze liniaal tool. Hierdoor kunnen bedrijven in de bouw & prefab industrie:

-          Volledig papierloos werken

-          Problemen die ontstaan van het interpreteren van 2D tekeningen voorkomen

-          Prefab elementen in één keer correct leveren door fouten te voorkomen

-          Effectiviteit van de kwaliteitscontroles en rapportages vergroten

-          Tevredenheid van werknemers verhogen

Assist

Door gebruik te maken van de Atos AIR – Assist kunnen onze klanten:

-         Besparen op opleidingskosten

-         Altijd werken met up-to-date modellen en handleidingen

-         Op een snellere, efficiëntere manier onderhoud uitvoeren

-         Hun servicemonteurs in staat stellen om op afstand te werken

-         Besparen op reistijd en -kosten

VR Bedrijf Nederland