Eelco Wiegel

Eigenaar VR Bedrijf Nederland
< Bekijk blog overzicht

VR Days - drive business forward

VR Days Europe laat overheden, corporates en ondernemers zien welke oplossingen XR-technologie biedt voor de uitdagingen van nu.

Betere trainingen met XR

Tijdens de speciale Training & Simulation Summit ontdekken deelnemers op welke manieren virtual reality is in te zetten voor betere trainingen. Nadat tal van onderzoek heeft bewezen dat VR-trainingsdoeleinden veel effectiever zijn dan video stappen steeds meer industrieën over.

Concrete resultaten en use cases staan centraal tijdens de summit. Luister naar en ga in gesprek met Michael Kaldenbach, Digital Realities Leader voor Shell (die ook spreekt tijdens de conferentie op de openingsdag), Jack J. McCauley van Oculus, Miriam Reiner van het Israel Institute of Technology, Henri Jaspers, Senior Training Developer voor ASML en Martin Liboska van Deutsche Telekom.

In het verlengde van het onderwerp trainingen is er de sessie XR Education op dag 3. Dan leggen vertegenwoordigers van Google en Facebook uit hoe zij kijken naar de toekomst van educatie. Op dezelfde dag: XR in Retail en een dag eerder zijn er Role of VR in EdTech, Women in XR en Student Night.

Brain computer interfaces, virtual worlds en digital twins

In andere sessie wordt getoond hoe ontwikkelingen op het gebied van brain-computer interfaces en VR elkaar ondersteunen en hoe de ontwikkeling van een parallelle virtuele wereld bedrijven helpt om effectiever te werken. Met Miriam Reiner, van Technion, Israel Institute of Technology.

Artificial intelligence en virtual beings

Virtuele dokters, assistenten, zangers en partners gaan langzaam maar zeker deel uitmaken van ons echte leven. Een sollicitatiegesprek met een virtueel persoon zou zomaar eens de sexuele en raciale voorkeur kunnen uitgebannen. Wat zijn de ontwikkelingen op technisch vlak en wat zijn de ethische implicaties van deze ontwikkeling? Deze en andere vragen komen aan bod in een sessie met ondermeer Albert ‘Skip’ Rizzo, University of Southern California, Remmelt Blessinga, Talespin en ethicus Dorothea Baur.

100+ exposanten

Met de tweedaagse beurs in de Kromhouthal is het mogelijk om volledig op de hoogte te raken van alles wat XR nu te bieden heeft voor business en training en een blik te werpen in de nabije toekomst. XR gaat over ervaren en beleven en dat is precies wat mogelijk is voor de bezoekers. Mede dankzij het werk van bijvoorbeeld Vicon, een van de meest interessante ontwikkelaars van motion capture, Tobii, wereldleider in eye tracking, Ordina, met hun technische oplossingen voor professionals en SenseGlove, bekend van de handschoen waarmee je in VR echt kunt voelen wat je ziet.

VR Days is een ontmoetingsplaats voor startups, investeerders, XR professionals, projectleiders, VR/AR-fabrikanten en consumenten. Drie dagen lang komen zij met elkaar in contact via de Training and Simulation summit, het XR Base Investor Event, de expositie en de openingsdag met de Vision & Impact-conferentie.

Matchmaking brengt de XR-gemeenschap samen

Nieuwe ideeën komen tot leven via investeringen en tegelijk zoeken investeerders naar nieuwe ideeën: ze komen samen op VR Days. Dat gebeurt dankzij VR Days Matchmaking al vijf jaar lang en met veel succes.

Tijdens VR Days maakt de top-10 van XR-startups en kleine ondernemingen kennis met investeerders aan wie zij hun plannen presenteren. Dit gebeurt tijdens het XR Base Investor Event en in aanvulling hierop is er dit jaar voor het eerst de ReVolution Pavilion. Onderzoeksgebaseerde projecten krijgen dan alle ruimte om (ook aan het publiek) te laten zien hoe hun werk en plannen de industrie ingrijpend gaan veranderen.

Andere vormen van matchmaking zijn de Training & Simulation Summit en de roundtables From the Lab to the Market en VR & Government. Ook is er de European XR Financing Workshop en wordt een selectie van de start- en scaleups uitgenodigd voor een diner waar zij uitgebreid kunnen spreken met venture capitalists als Vive X, The VR Fund en Colopl Next.

VR days: 13-14-15 november / Amsterdam 2,000+ professionele bezoekers/ 140+ sprekers/ 100+ exposanten/ 50+ nationaliteiten

VR Bedrijf Nederland