Maarten van der Lee

Chapter President The Netherlands @ The VRARA
< Bekijk blog overzicht

Vijf vragen over het eerste Nederlandse VRARA ecosysteem rapport

Wat is het ecosysteem rapport van de VRARA?
 De VR / AR Association, in het kort VRARA, heeft als doel om virtual- en augmented reality bedrijven te promoten over de hele wereld. Dit doet zij onder andere door het toegankelijk maken en promoten van evenementen voor haar leden, het delen van kennis en het promoten van haar leden. Het ecosysteem rapport is een overzicht van bedrijven in een specifieke regio, bijvoorbeeld Nederland, het Verenigd Koninkrijk of San Fransisco. In dit rapport kun je meer informatie vinden over welke VR & AR bedrijven in specifieke regio gevestigd zijn, wat ze doen en waar ze trots op zijn. Aangezien Nederland de afgelopen jaren een sterke groei heeft laten zien en een aantal prachtige bedrijven in huis heeft gaat VRARA Nederland in september het allereerste rapport voor Nederland publiceren.

Voor wie wordt het rapport geschreven?
Het rapport wordt beschikbaar gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale markt. Dit kunnen klanten zijn, maar ook partners en potentiële investeerders. Het rapport wordt gepubliceerd in het Engels, zodat ook geïnteresseerden van buiten Nederland het rapport kunnen lezen.


Wie kunnen deelnemen aan het rapport?
Dankzij deelname van de sponsor STICKYLOCK kunnen we het rapport ook openstellen aan bedrijven die niet lid zijn van de VRARA. Hierdoor kunnen we een zo representatief mogelijk beeld geven van de markt in Nederland. VR en AR bedrijven kunnen zich inschrijven voor deelname tot 23 augustus 2019. Aan de hand van alle inzendingen zal een selectie gemaakt worden van de meest representatieve bedrijven van Nederland aan de hand van volledigheid van hun beantwoording en aantrekkelijkheid van de use cases die worden beschreven.

Wat zijn de kosten van deelname?
Deelname is kosteloos, maar bedrijven zullen wel op tijd (vóór 23 agustus) en volledig het toelatingsformulier moeten invullen om deel te mogen nemen.

Wat gaat de VRARA met het rapport doen?
De VRARA gaat het rapport globaal promoten via haar kanalen. Die bestaan uit onder meer een mailinglist van 27,000 geïnteresseerden in de VR en AR gemeenschap. Daarnaast wordt het rapport gepromoot via social media en willen we een fysieke ontmoeting plannen met alle deelnemers in november van dit jaar.

Heeft u interesse in deelname? Dan kunt u via deze link zich aanmelden voor het rapport.


 

Figuur1. Cover VRARA Netherlands Ecoystem Report 2019

VR Bedrijf Nederland