Sociale media

Adresgegevens

Plantsoen 28
1741 EM Schagen
Nederland

In het kort

Oprichtingsjaar2018
Aantal werknemers2-10

Crowbar Studios

Crowbar Studios is een relatief nieuwe studio opgezet door 4 ervaren specialisten uit de industrie.

Het team heeft voorheen meer dan 10 jaar samengewerkt aan verschillende Augmented en Virtual Reality projecten en heeft daar ook prijzen mee gewonnen. Een voorbeeld hiervan is de 2012 Spinaward voor het AR loyaliteitsprogramma van “Het Huis Anubis”.

De kracht van de studio ligt vooral in het perfect aansluiten van de onderlinge multidisciplinaire skills, waardoor projecten “full-stack” ontwikkeld kunnen worden (concept, design, productie, programmering etc).

Ervaring

- VR projecten op verschillende marktsegmenten (medisch, entertainment, training, sales en marketing).

- Het automatiseren, simuleren en virtualiseren van proces-structuren binnen grootschalige firma's voor zowel marketingdoeleinden als digitaal gereedschap.

- Opdrachten van Canon, Europese Unie, Shell, STC, Toshiba, Bayer, Ziggo, Emerson, Advin, Delhaize, FB Hout, Hunkemöller, JVC, KiKa, Willem Barentsz, Ministerie van Buitenlandse zaken, LG, Waterschap Aa en Maas, WWF, Ubisoft, Studio 100, Cartamundi etc.

Visie

Crowbar Studios streeft naar kwaliteit en efficiëntie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een innovatieve manier om zowel realistische als fictieve scenario's na te bootsen in een virtuele realiteit.

Voorbeelden

- Het trainen in een gevaarlijke omgeving en de reactie van de gebruiker te meten.

- Het oefenen van moeilijke reparaties aan kostbare machines

- Het inrichten van nog te realiseren objecten (bijv. jachten, vliegtuigen, appartementen)

- Het beleven van een historische gebeurtenis of locatie.

Kwaliteit

De realiteit die wij maken en of aanpassen hangt af van het probleem dat wij voor de cliënt kunnen ondervangen en oplossen.

Het doel heiligt vaak de middelen en bij onze studio staat de totaaloplossing en kwaliteit van de productie altijd centraal.

In the spotlight

VR Electric Core Drive

Een mooi voorbeeld van ons motto "Everything is real" door het combineren van fictieve technologie met een virtuele trainings omgeving. 

Geinspireerd door het werk van digital artists zoals Simon Stålenhag en Jakub Rozalski, hebben we een tech demo ontwikkeld waarin een fictieve Electric Core Drive gerepareerd moet worden.

VR Veiligheidstraining

Door een Virtual Reality Veiligheidstraining kan een werknemer getraind worden in een breed aanbod van scenario's waar vanalles mis kan gaan, zonder de noodzaak van een uitgebreide fysieke locatie.

Deze training kan de werknemer helpen om een beter inschattingsvermogen te geven voor gevaarlijke situaties en kan tevens getraind worden om met de consequenties van een eventueel ongeval om te gaan.  

VR Taser Training

Uit verschillende mediabronnen hebben wij vernomen dat bij het Nederlands Politiekorps een zogenaamd taser-pistool ingezet zal gaan worden.

Het concept “Taser Training” richt zich op het familiair worden met dit nieuwe wapen alsmede de mogelijkheid bieden van trainen hiermee binnen bepaalde scenarios.

VR Yacht Configurator

Tijdens de ontwerpfase van een luxe yacht kunnen, met behulp van onze VR Yacht Configurator, live materiaal- en kleurkeuzes gemaakt worden die direct ervaren kunnen worden.

VR Bedrijf Nederland