Sociale media

Adresgegevens

Jufferkade 5
3011 VW Rotterdam
Nederland

In het kort

Oprichtingsjaar2013
Aantal werknemers1

TecDesign

Virtual- en Augmented Reality voor de technische sector

TecDesign creëert veelbelovende nieuwe kansen voor bedrijven die Virtual- Augmented Reality applicaties willen laten ontwikkelen. We helpen ingenieursbureau's en technische bedrijven om hun gebruikers en klanten te betrekken in een geheel nieuwe virtuele omgeving. We ontwikkelen met behulp van krachtige technologieën waarmee gedetailleerde 3D objecten en -omgevingen kunnen worden gemaakt. Bij TecDesign werken we met professionele 3d software zoals Autodesk en Unity3D. We ontwikkelen applicaties voor o.a. Oculus rift, Oculus Quest, Oculus Go, Samsung GearVR, HTC Vive en Google Cardboard. Daarbij hebben we ervaring met het optimaliseren van Cad/BIM modellen zodat uw datasets op een juiste en prettige manier gevisualiseerd kunnen worden in een VR / AR omgeving.

In the spotlight

Visualising a Pumpsystem using AR

Een van de andere bijzondere projecten was het ontwerpen van een nieuwe hoogrendement pomp. Wat dit project zo speciaal maakte, is dat na we alle componenten hadden gemodelleerd, waaier, slakkenhuis, suction cone etc., We een vloeistof simulatie (CFD) hebben laten uitvoeren. Dit gaf ons nieuwe inzichten over hoe de waterstroom zich binnen de slakkenhuis gedraagt. Op basis van deze resultaten hebben we een opnieuw een optimalisatie slag toegepast aan het slakkenhuis. Met als resultaat een nog hoger rendement dan verwacht. Door “Digitale Prototyping” is het ontwikkelingsproces kosteneffectief, innovatief en betrouwbaarder en dit in minder tijd dan het bouwen en testen van fysieke prototypen.

We hebben ook een Augmented Reality-app ontwikkeld. De vereisten voor de app waren vanaf het begin vrij duidelijk: het assortiment van MariFlex Engineering op een verbluffende manier weergeven. Om deze rede heeft TecDesign een volledige Augmented Reality-ervaring ontwikkeld. Nu wordt de app gebruikt op verschillende beurzen over de hele wereld.

VR Bedrijf Nederland