Sociale media

Adresgegevens

Goudsesingel 152
3011 KD Rotterdam
Nederland

In het kort

Oprichtingsjaar2017
Aantal werknemers11-20

Tiledmedia

Hogere resolutie én lagere kosten

Iedereen die eens een Virtual Reality-bril op heeft gehad kent het gevoel: de kwaliteit valt eigenlijk behoorlijk tegen. De benodigde resolutie en internetbandbreedte voor een realistiche beleving zijn vele malen hoger dan de huidige technologie aankan. Tiledmedia heeft de oplossing voor dat probleem.

Door het volledige videobeeld op te knippen in honderden stukjes (oftewel 'tiles') en alleen die tiles te versturen die je ook echt ziet, zorgt Tiledmedia voor een vijfmaal hogere kwaliteit. De benodigde bandbreedte en bijbehorende distributiekosten worden met 80% gereduceerd.

Na een aantal jaar van onderzoek en ontwikkeling heeft Tiledmedia in 2017 de ClearVR-technologie gelanceerd. Tiledmedia werkt daarnaast nauw samen met wereldwijde partners als Akamai, Intel en MediaKind om te zorgen dat de technologie in zoveel mogelijk VR-producten geïntegreerd wordt.

Tiledmedia’s software heeft intussen aantoonbaar de kwaliteit verbetert in de volgende use cases:

  • Gezondheidszorg & wellness: VR wordt tegenwoordig ingezet voor zowel preventie als medicatie van gezondheidsklachten. ClearVR helpt deze diensten verbeteren door ze nog realistischer te maken.
  • Sport & live entertainment: Uw favoriete held(inn)en van heel erg dichtbij meemaken is een droom van veel mensen. Live streaming zorgt ervoor dat mensen op afstand de belangrijkste momenten in sport en muziek van dichtbij kunnen ervaren.
  • Toerisme: Op vakantie gaan begint al bij de voorpret van het uitzoeken van uw volgende reis. Door van tevoren een hoge kwaliteit VR beleving aan te bieden kunnen reisorganisaties  u al een hoogwaardige ervaring bieden voordat de reis begint.
  • Training/educatie: Steeds meer bedrijven zien de voordelen van VR voor het trainen van hun personeel. Dankzij VR streaming kunnen bedrijven hun personeel sneller en kostenefficiënt voorzien van de allerlaatste kennis.
  • Telecom: Technologische ontwikkelingen zoals 5G en Edge Computing dwingen telecombedrijven om te investeren in nieuwe verdienmodellen. Tiledmedia werkt samen met een aantal internationale telecombedrijven om deze modellen kostenefficiënt  te realiseren.
  • Locatie-gebaseerde VR: In sommige situaties kan men niet vertrouwen op een constante internetverbinding. Met ClearVR software kunnen bedrijven ook zonder de hoogst haalbare kwaliteit verkrijgen en tegelijkertijd de gebruiksduur per headset verbeteren.  
  • Media producers: Het bereiken van de grootst mogelijk doelgroep is een belangrijk onderdeel van het verdienmodel van veel mediabedrijven. Tiledmedia helpt hen om een zo groot mogelijk doelgroep bereiken door een zo hoog mogelijke kwaliteit te bieden tegen gunstige distributiekosten.

Tiledmedia staat voor de beste VR beleving mogelijk maken, grenzen verleggen en betrouwbare partnerships. Door voorop te lopen in het ontwikkelen van nieuwe en vooruitstrevende streaming technologieën, doorbreekt en verlegt Tiledmedia de grenzen van de VR markt. 

In the spotlight

Making the virtual reality

Voor Deutsche Telekom heeft Tiledmedia ’s werelds eerste 6k live-stream mogelijk gemaakt. Alle abonnees van hun VR-dienst kunnen live Budesliga basktballwedstrijden volgen die over internet naar hun VR headsets worden gestreamed in 6k stereoscopische resolutie. Meer informatie vindt u in deze blogpost.

VR Bedrijf Nederland