Sociale media

Adresgegevens

Nusterweg 63H
6136 KT Sittard-Geleen
Nederland

In het kort

Oprichtingsjaar2017
Aantal werknemers2-10

VR Event Rent

VR Event Rent heeft zich toegelegd op de verhuur van diepgaande virtual reality simulaties. Hierbij gaan ze voorbij aan slechts het prikkelen van zicht en gehoor maar trachten zij zo veel mogelijk zintuigen te betrekken voor een meer waarheidsgetrouwe en “echte” ervaring.

De producten die door VR Event Rent aangeboden worden zijn zorgvuldig samengesteld uit reeds bestaande high-end technieken en dusdanig opgezet dat gebruik in huursfeer efficiënt kan gebeuren. Er worden korte op- en afbouwtijden gehanteerd. De setups zijn allen fraai vormgegeven doch neutraal van uitstraling voor een naadloze integratie in uw concept of event.

De naam geeft al weer dat de dienstverlening in de verhuur zit, vaak –maar niet uitsluitend- voor kortlopende projecten. Dit neemt niet weg dat de producten ook voor langere periodes ingehuurd kunnen worden en geschikt zijn om opgenomen te worden in vaste installaties bij amusement- en vrijetijdscentra. VR Event Rent kan u adviseren over deze mogelijkheden.

Momenteel worden diverse simulatoren aangeboden zoals een vlieg simulator, formule 1 simulator en motorrace simulator. Alle setup worden geleverd met een flatscreen televisie die het mogelijk maakt voor omstanders om mee te kijken in VR. Dit maakt een bijzondere ervaring voor meer dan alleen de gebruiker op de sim. Gebruikelijk is dat de operator zorg draagt voor vlotte en soepele doorloop.

In the spotlight

Brandbase London

In de zomer van 2018 hebben wij voor een event en marketing bureau uit Amsterdam één van onze sims naar London gebracht. Aan de andere kant van Het Kanaal vond een event plaats waar zij voor een groot internationaal energiebedrijf een beursstand hadden ontwikkeld die jongeren moest prikkelen zich hard te maken voor de toekomst van nieuwe energievormen. De FLIGHT SIM paste hier perfect in omdat het een techniek van de toekomst weer geeft en toch op een speelse manier aandacht weet te trekken. Aan dit event was social-media campagne gekoppeld die wereldwijd voor meer bereik heeft gezorgd. Door onze lange ervaring in de evenementensector konden wij dit last-minute project op korte termijn naar behoren opzetten en succesvol afronden.

Race Sim

Onze race simulator laat je voelen hoe het is om met 300km per uur over een circuit te scheuren. De simulator bestaat uit een kuipstoel met een racestuur en pedalen om de auto te besturen. Het beeld wordt weergegeven door middel van een Virtual Reality bril van Oculus (Rift CV1). We hebben bij dit product ervoor gekozen om gebruik te maken van de software van Assetto Corsavanwege het uitmuntende realisme die de game biedt. Het is mogelijk op bekende circuits te racen zoals Spa en Zandvoort in zowel echte raceauto’s zoals F1 maar ook snelle productieauto’s. Dit alles uiteraard in de indrukwekkende wereld van Virtual Reality

VR Bedrijf Nederland